Världens bästa Ny Tid Ny Strid

Ny Tid Ny Strid - även minipingis är en sport

När kommer bilder från igår?


Själv sysslar jag med "positivt tänkande". Typ "PEACE LOVE AND HAPPINESS". Det går sådär! Skitliv!

Men NTNS är bäst.

/KG

Nä, bara en kille.

Jävla skitliv, va.

Men This must be SPORT, dear! är ikväll. Jag tror jag ska gå. Jag tror jag ska vara hästtjej.

Så är det.

/KG

JAG HAR BESTÄMT MIG FÖR DANS

jag har bestämt mig för dans

sloganer:

- tjocka får också dansa
- tjocka borde också dansa
- tjocka borde dansa så ofta de kan

OLIKA KILLAR

det finns en kille på centralen som kommer med pannkakor till oss när vi jobbar. jag har bakat bröd. det finns en kille i min klass som har KÄRLEK tatuerat på halsen och det säger väl allt men för säkerhets skull lägger jag till att han är osmart också. jag har jazzbyxorna på mig. det finns en kille som bor här i trappuppgången, han är sexton år och punkare och har en pudel och det säger väl allt, men för säkerhets skull lägger jag till att jag blir skitglad av honom också. jag har tre linnen på mig. det finns en kille som säger att han bara läser strindberg och proust och att hans eld är den största i sverige och det säger väl allt men för säkerhets skull lägger jag till att det är ett under att han fortfarande får uttala sig offentligt. jag har missat mina tv-program. det finns en kille som tror att morgondagen blir GAME och det säger väl allt men för säkerhets skull lägger jag till att det är jag.

dagens



min dagens och alla andra dagars är flätstickat.
jag älskar flätstickat mest på hela jorden.

letar febrilt efter flätstickat tygstycke att sy tights av, men på vanlig textilaffär har de inte så mycket.
sen tänker jag second hand, filtar, stoooora flätstickade kläder etc, som man skulle kunna använda. håll gärna era ögon öppna och minns vem som sa't först.

Spice Girls



Härligt! Falsksång och platåskor!! Gotta luv it!

Ny Sport Ny Dear

Jag tänkte länka till Djungeltrumman men det var visst redan gjort! Otroligt bra intervju om jag får säga det sjäv, och det får jag ju.

Ny Tid Ny Strid kan vara de mest studiemotiverade och högpresterande klubbarrangörerna i stan. Tror jag! Vi är duktiga flickor så det skriker om det men vi är roliga med.

Jag och F ska skaffa en häst att rida på. Då kommer vi bli som små tioåriga flickor med flätor och ridspön och alla kommer tröttna på oss för att vi galopperar fram istället för går. Och har skitiga naglar och luktar hö. Men det är det värt!

Häst = bäst, ingen protest!!


Hoppas att K är nöjd med sin jokerposition i den här fina bilden!

/KG

Jag har bestämt mig för tennis

Sloganer:

- tjocka får också spela tennis
- tjocka borde också spela tennis
- tjocka borde spela tennis oftare

TITTA DOM SNACKAR

ang. THIS MUST BE SPORT, DEAR!

DOLLARN

DOLLARN ÄR NERE I 6,28 (ELLER 29) - LÄGST PÅ 14 ÅR. 
jag tror jag ska bunkra!

/KG

Normaltillstånd? Nej, för alltid är det något.

Ibland tröttar vardagen ut en utan att man märker det.

Man går upp, springer till vagnen, går på föreläsning, gör sina andra grejer, kollar på tv och youtubear och skunkar och gmailar, läser böcker och somnar för sent och går upp och springer till vagnen igen - ni vet. Och man tror att man har koll på vad man gör. Eller, JAG brukar tro att jag har koll i alla fall. Men så kommer dagen när benen springer till vagnen men man själv inte är med. Och föreläsningen "var intressant", ja det var den, men vad fan handlade den om? Jag minns inget. Och man kommer hem och däckar på soffan och tänker att inte är det väl rätt att jag ska ligga i dvala i soffan mellan 12-16 en vanlig torsdag?

Förr var småkrascharna = panik för mig. Det brukade kännas som att jag hade sprungit länge, länge med förbundna ögon och vaknat upp någonstans långt från där jag borde vara. Och då var jag tvungen att börja illgråta och springa runt och stirra och skrika och "leta efter mig själv". Ganska jobbigt faktiskt.

Sen kom jag på! Att så här blir det ju ibland. Med jämna mellanrum. Man kan inte alltid ha stenkoll på vad man gör, och varför. Saker tar upp min tid och energi fastän jag inte vill det. Det finns inget normaltillstånd. ALLTID ÄR DET NÅGOT! Och det behöver inte vara så jävla farligt. Mitt nya motto kommer från nittotalet = "CHILLA!".

Chilla, och märk att det är ingen större skada skedd.

Världens coolaste FIRST CHOICE=



Om jag fick vara med i ett band skulle det vara det här. Fy fan vad det är bra.

Och idag fyller min lillebror fem år!

/K

Munskölj

För några dagar sedan använde jag munskölj för första gången i mitt liv, det gjorde fruktansvärt ont i munnen. Men igår provade jag det igen och det känndes inte alls lika farligt. Så munskölj ska nog bli en del av mina dagliga tandborstrutiner.

Förövrigt så håller jag på att tillverka en ytterst livsbejakande jeansjacka i ett vitt tyg med blå blommor på.

/KO

skrävel + hälsning

för det första fick jag vg på min helt störda senaste tenta och för det andra avslutas vykortet från min mamma på kanarieöarna med "hälsa alla kompisar som jag känner"!
idag håller vi tummarna för att sverige visar att dom kan spela fotboll, ok?
puss!
/h

Miss Landmine

Miss Landmine

GLAD PACK GÖR MIG GLAD

man kan köpa så mkt märkliga saker i amerikatt, t ex press'n seal. image14
(spenatsoppa igår, rödbetsbiffar idag, vart ska det här sluta?!)

/(fd ?) helena halvfabrikat

el

idag har jag varit vågad och kopplat in en ny sladd i en lampa alldeles själv. jag var förstås livrädd att hela lghtn skulle sprängas i luften osv (eftersom man aldrig vet vad el kan ställa till med). så nu har jag megasnygga läslampan vid fotöljen!

//c

Modeblogg

Eftersom ingen annan modebloggar så gör jag det:



Dagens outfit: Felix tomatketchup

Is this gay, dear?



Jag tänker mig att vi battlar med Ted. Den som får flest att dansa vinner. Det hade varit roligt. Och då kan det heta Is this gay, dear. Det kom jag på i morse när jag missade bussen.


/m



Skrävel

"Du håller dig i rätt del av tidningen Maggie."
"Jo, men det är ju för att jag är på fina inrikesredaktionen nu."
"Du är alltid på första nyhetsuppslaget. Det är du som gör det. Du är bra, Maggie."
*rodnar* *tittar ner i marken* *kliar mig på näsan* *tänker hoppas hon inte ser att jag rodnar*
"tack"




Sjukdomar och dominoeffekt

Kära vänner, jag tycker verkligen synd om er som är sjuka. Här kommer mitt bästa halsont-tips: NYODEX
image12
Nyodex är en helt fantastisk liten låtsasmedicin, som TROLLAR bort halsfluss. Jag lovar! Eller, lovar gör jag kanske inte riktigt, men det funkade för mig i alla fall.

Idag hade jag seminarium om Marshallplanen, det gick sjukt bra. Att kunna snacka bullshit om saker man inte har någon aning om är en bra egenskap att ha när man studerar på universitetet, har jag märkt. Fast lite riktiga saker kunde jag också. Man ska inte göra sig alltför liten.

/KG

ps.



ds.

WE'RE CREATING MONSTERS, DEAR!

"Svennedisko hälsar Ny Tid Ny Strid, den bästa klubben nånsin!! Jag tror inte att jag skulle ha vågat börja en egen klubb om jag inte hade varit med på festen i juli. Det var mycket med nöje och inspiration! :)
Kram och puss från Wien!! // Janis"

Kokko i huvvet

För tillfället har jag

hudcancer (både under näsan och på ryggen)
diabetes (jag kissar hela tiden, två gånger i timmen och när mitt blodsocker sjunker svimmar jag nästan)
hjärnhinneinflammation (huvudvärk i veckor)
spänningshuvudvärk (ganska realistiskt)
herpes (varför inte?)



mest hudcancer alltså. den är jag riktigt orolig för. jag vill gå till doktorn och kolla hudcancern och diabetesen på samma gång, men de lär ju bara tycka att jag är knäpp, så jag måste välja en.

(på tal om sjukhuspersonal som tycker man är knäpp: När jag var 11 blev jag träffad av ett luftpistolskott i ögonbrynet. det blödde sjuka mängder och gjorde så jävla ont. mamma körde mig till vårdcentralen. där sa sjuksköterskan att jag inte skulle va så mesig och att det bara var att sätta på ett plåster. jag lyckades tjata till mig en doktor och det visade sig att jag hade en blödning i ögat och hade kunnat bli blind. som tur var hade jag för mycket fett i ögonlocket och skottet fastnade i fettet, annars hade den gått in i ögat och sagt splatt. jag fick i alla fall va hemma från skolan i tusen veckor och operera mig och ha droppar i ögat hela tiden och äta massa massa godis. det värsta var att jag inte fick läsa alls och att jag inte fick spela pingisfinalen i skolan eftersom doktorn sa att det var för stor risk att bollen träffade ögat. har någon någonsin fått en pingisboll i ögat?)


/M

tres sportif!

image10

image11

/kerstin

dum hals

Alltså den här halssjukdomen sprider sig som tyfus mellan oss!

//C

kalasdags!!!

image9

Nyttomaximering

Jag ligger i min säng och är mossig i hjärnan. Spelkvällen var trevlig! Jag drack två saftdrinkar som jag nu känner av. Härligt.

Läser EKONOMI. Visserligen på högstadienivå, det står så på boken, men det är svårt ändå. Det känns lika ovant att tänka på det sättet som det skulle kännas ovant att ta på sig ett par utsvängda jeans med låg midja. Kurvor och diagram och tusen olika begrepp som är abstrakta på ett hårt och främmande vis. Men det är intressant! Sjukt intressant. Det lilla min saftsega hjärna förstår är som ett facit till ett mensa-test. Sammanhangen uppenbarar sig! (Om än ytterst sporadiskt) Man kanske skulle bli ekonom? Åh, jag ser min framtid. Det vore behagligt att sitta och räkna tillväxt och marginalnytta och allt vad det heter hela dagarna. Dra linjer och streck och handskas med olika papper. Men nej, sen vet jag hur det blir. Platt fall - verkligheten och det viktiga finns visserligen också där, men mer någon annan stans.

Ibland (oftast) är det läskigt att tänka på den här jäkla utbildningen som jag går. Vad har jag gett mig in på? Tänk om det bara är heltokigt, en jättedum idé? Med eller utan fem års europastudier - hur sjutton ska JAG kunna få ett vettigt jobb? Jag begriper ingenting, jag fattar inte hur världen hänger samman, jag kan då rakt inte göra några skarpa analyser av min samtid. Och jag är ganska lat. När jag slösurfar hamnar jag oftare på Aftonbladets "Klick"-sidor än på internets smart-avdelning. Se M:s inlägg och tänk "tvärt om". Inte sjutton kommer en master i europakunskap råda bot på min dumhet? Jag känner mig som ett skämt och en bluff!

Men, jag haver förtröstan. Det finns ingenting som inte NTNS kan fixa, jag ser inte varför en eländing som jag skulle vara ett undantag. Eller? (EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR????????????)

Adios från /K

PS

jo alltså jag sitter på centralen mellan 07:00 och 16:00 imorgon (i yrket då) så om ni har vägarna förbi osv.

jag lovar att rekommendera en bok som är "livsbejakande".

/jimm

DANSAR MÖSSEN PÅ BORDET

på ett dygn förvandlades NTNS till en modeblogg.

medan detta skedde drack jag aningslösa öl, sa jag "den här låter är SÅ JÄVLA BRA" 69 gånger (gissa skivan), höll jag ett något berusat tal om begreppet homosexualitets historia (ett tal som bara är SNÄPPET sämre än mitt tal om bananplantagen) för en kille som uppenbarligen inte visste vad han gav sig in på, åt jag onämnbara mängder hagabionmat och pratade fragmentarisk dikt, sålde jag kent-boken till en journaliststudent i bokaffären (BLOD på mina händer), lärde jag mig nya pocketshopkoder och åkte hem.

och kvällen outfit är pyjamasbyxor och äpple.

/jimm

Over The Rhine

Finaste jullåten är All I Ever Get For Christmans Is Blue med Over The Rhine. Den är vacker och ensam ("when you play my song play it slowly/play it like i'm sad and lonely") men den lyckas ändå vara julig på något vis. Men, citat F: "inget jävla bjällerklang och skrockande tomtar". Det gillar vi. Eller, ja, vi gillar ju bjällerklang och skrockande tomtar också, för den delen. NTNS rymmer hela skalan av julkänslor!

Min jul är en bra jul. Det var lite hysteriskt några år direkt efter att mamma och pappa hade skilt sig och de nya rutinerna inte hade hunnit sätta sig än. Men nu funkar det bra, vi firar någon form utav postskilsmässo-gråzonsnätverksfamiljsjul. Alla är med lite här och var, man glömmer bort vem som borde höra till på vilket sätt. Vi är inkluderande! Det är skönt, för jag orkar inte med någon jävla hets med mamma-jul hit och pappa-jul dit.

Det finns dock ingen som gillar själva Julen lika mycket som H. Hon är helt såld på hela konceptet. Fina!

Ses på spelkväll!
/KG

ETT NYTT RESMÅL?



i väntan på att falklandsöarnakassan växer till sig skulle vi kunna åka hit och kolla läget. det ligger bara 54 km från göteborg och ser ju onekligen ganska spännande ut. om inte annat finns det tre söta barn där som man kan nypa i kinderna.

/helena

sport och spel

Jag är ju väldigt ointresserad av sport och har alltid varit, men en sak som jag har upptäckt med mig själv är att jag är väldigt tävlingsinriktad! Iallafall när det kommer till familjespel och olika trivias och quizzes på facebook, haha. Jag vill VINNA! Om jag inte vinner känns det dåligt i hela kroppen och om jag vinner känns det lite FÖR bra i hela kroppen. Jag vill gärna att alla ska veta att JAG vann. Jag är både dålig förlorare och dålig vinnare.
Det var så roligt när jag kom till den här insikten. Jag tyckte inte att det stämde överens med mig och min inställning till tävling och sport (=meningslöst)

Nu vill jag berätta för er att i pokern just nu har jag 18,696 poäng (etta!) t våan har 10,291
detta är lika med att jag är bäst bäst bäst!

spela

jag måste medge att jag är lite bakis, även fast jag kom hem innan ett igår!  ikväll är det spelkväll för alla nyfikna/intresserade/sportiga vilket innebär "jagvillinteförloraångest" i goda vänners lag.

//c

MORGONLUNCH

När man inte har sovit ordentligt är det svårt att gå upp.

Idag ska jag:
1. Gå på föreläsning
2. KTB:a
3. Byta den lilla klänningen mot en större
4. Leva på kvällen!

Hittade den här sloganen också:
Ny Tid Ny Strid - Vi tränar inte, vi äter muffins och spelar poker!

/KG

Sloganer

Ska vi samla?

Ntns - spelar man inte själv är det någon annan som spelar
Ntns - spelar ingen annan spelar man själv
Ntns - aids är trevligast på avstånd
Ntns - ligga är också en sport
Ntns - det finns inget värre än tjejer man inte gillar






Jag är ganska intelligent

Jag jobbar på Sveriges fjärde största morgontidning. Jag hade skitbra betyg och högt resultat på högskoleproven. Jag har läst jättemånga böcker, är receptiv och analytisk.


Ändå kan jag inte boka tågbiljetter eller flygbiljetter över itnernet. Alla olika typer, alla ungdom, vuxen, sista minuten, just nu. Jag blir vansinnig. Man kan inte strukturera upp och se dem bredvid varandra utan man måste komma ihåg.

Varför inte bara skapa en sida där man får fylla i sina uppgifter. Tjej, söt, 24, vill åka då, kan åka då också och så får man den billigaste biljetten.

Dagens outfit: Jeansklänning (monki), tights (hm), vit tischa (american apparell), vita strumpor (hm), svartgröna fläckar på strumporna (stövlarna).


/M (ntns-ligga är också en sport)

skor!

I dag har jag köpt fyra par skor.

1. Grå stövar med klack (200 kr)
2. Bruna stövlar med klack och foder (200 kr)
3. Rosa kängor eller vad man nu ska kalla det (150 kr)
4. Blå fodrade stövlar utan klack (200 kr)
 
Varav samtliga är utav bästa Italienska kvalitet. Tänk retro 80-tal. Det var utförsäljning på ett ställe i Borås och jag shoppade loss.

/KO

JAG ÄLSKAR KLÄNNINGAR, men det jävla fenomenet "shopping" är en SYND

Jag har INTE köpt porrklänningar! Jag har köpt två FINA klänningar varav den ena tyvärr var alldeles för liten (provade inte). Den täckte inte ens halva rumpan. Haha! Så det kanske var en porrklänning ändå... Attans, men skit samma. Nu ska jag göra mitt outfit-inlägg som jag sett så mycket fram emot:



"Klänning" "inte porr" "snygg" "h&m"

Åh, det känns så bra.

/K

BILLIGT ÄR BÄST

ullaredsfynd idag, topp 5:

1. vinterjacka (inte fin men inte heller skitful, mkt varm), 199 kr.
2. pussel (blir en jordglob, 240 bitar), 129 kr.
3. termos, 39,95 kr.
4. mjukisdjurreflex (elefant), 14,95 kr.
5. 4 st batteridrivna värmeljus (eftersom jag är livrädd för eld), 14,95 kr.

/helena

Blahablaha

Jag läste Kerstins kreditshopping som credit shopping, alltså creddig shopping som i NTNS är creddiga ni vet.
Freudiansk feltolkning kanske vad vet jag.
När det gäller Margareta Byström kommer jag att tänka på när Jonas Gardell pratade om att han sett en pjäs med henne på Dramaten och hon skulle vara naken samt flyga, detta hade de löst så att hon sprang omkring på Stora scenen iförd hudfärgad kroppsstrumpa ropandes "jag flyger, jag flyger!!" Hail to kreativiteten!

Jag överträffar mig själv och mina kulinariska färdigheter var och varannan dag, idag får jag hemgjord tomatsoppa med sparris, nybakat bröd och sjukt fettsnåla veganska pannkakor. Heja mig!

// Fanny

ps. man kan lägga upp "dagens frisyr" också om man är lagd åt det hållet.

dramatenskådis!

den här var det: image4
margareta byström


från kerstin!

kreditshopping + kändisar

idag har jag köpte en riktigt fin jacka, som jag känner mig riktigt stilig i! kommer kanske foto med "dagens outfit" inom kort. (när jag spelat färdigt pokern)

kändisar idag:
gösta ekman på myrorna vid st. eriksplan
en kvinna jag inte minns namnet på (ganska lik christina schollin) på hötorgshallen
ingvar carlsson(!!!) på café hurtig, på drottninggatan. smygfotade med mobilen.


vilken dag!

Karin and the dream of horses

En alternativ take av det berömda NTNS-fotot utanför Maggie:
image3

Vi ser väldigt välkomnande ut tycker jag, särskilt Fanny.

Jag vet inte riktigt heller vad man skriver i en blogg. Men jag tror att Linn vet! Och Fanny, och kanske Maggie? Och så undrar jag om jag kan få lägga in en sådan där "dagens outfit"-bild. Det verkar så fantastiskt roligt! Att klä på sig lite kläder, ungefär som man gör varje morgon, men liksom få ta en BILD på schabraket! Och låtsas som att någon BRYR sig om att man har samma gamla cheaps som man haft på sig varje dag i ett halvår. DET skulle jag vilja göra. Och så får ni lova att skriva kommentarer och ställa frågor som "var har du köpt ditt linne?" så kan jag få svara "h&m". Hihi!

Idag när jag stod i duschen (NAKEN!!!) tänkte jag på alla de där jävla ögonblicken när det är precis på gränsen, men man fortfarande har chansen att styra upp saker. Typ "om jag inte tar en öl till nu så kommer jag inte att bli för full" "om jag öppnar boken och läser nu så har jag inte sumpat hela kursen" "om jag slutar gråta nu så är jag inte deprimerad bara lite ledsen" "om jag inte äter en kaka till har jag inte hetsätit utan bara eftermiddagsfikat". Jag är mitt i ett sådant nu! Ni kan få gissa vilket.

Idag ska jag:
1. "Styra upp"
2. Shoppa på stan med mamma
3. Laga middag med Per
4. Inte dricka öl

Puss!
/Karin


Musikerförbundet vill ha mig

En konstig sak, nånstans i mitten av dagens postskörd så låg det ett adresserat brev till mig från Svenska Musikerförbundet (förbundet för professionella musiker) med förhoppning om att jag vill gå med i deras fackförbund.

De skickade med medlemstidningen också, den var tråkig. Det enda som var något sånär fängslande var artikeln om en kvinna som var änka till en som varit turnéledare åt ett hårdrocksband men som sen efter smussel med pengar (han hade inte smusslat utan någon arrangör) blev MÖRDAD!
Det är i alla fall vad de tror för de har inte hittat kroppen och polisen gör som polisen alltid gör, ägnar oförskämt mycket tid åt att komma på tuffa arbetsnamn för diverse aktioner istället, såsom "Operation Alcatraz".
Nu kanske poliskåren fick oförtjänt dålig kritik och om det är någon som har en gammal farbror som är poliskonstapel och som faktiskt ägnar lite tid åt att jaga skurkar så ber jag så hemskt mycket om ursäkt för att jag trampat på en tå, eller två.

Men kanske att jag ska gå med i musikerförbundet ändå, jag har ju faktiskt spelat tvärflöjt i en termin.

// F

LUNCHSPORT

i gp står det att vi är värda 2000 spänn var på facebook och att man dessutom kan söka jobb. jag råkar veta att vi är värda 200000 spänn och att man också kan köpa pianolektioner för den summan. idag ska jag:

1. ha möte med pustervik
2. sitta i affären (kom förbi så får ni te och tjöt och tjockisen kan få gillekagor)
3. läsa manus
4. dricka öl

den sista punkten liknar ju intill förvillelse pysslingens sista punkt, vilket jag ser som en garant för en god kväll.

men nu, nu är det ärtsoppa.

/jimm (i väntan på bättre epitet)

morgonsport

jag borde gå upp nu, men det är så jävla kallt i lghtn att man blir fett osugen på att lämna sängen. idag ska jag:
1. prata med min chef, no fun
2. ktb:a
3. klippa mig
4. dricka öl

det känns lite ovant det här med blogg än så länge. hur gör man?

//pyssling

Yay! Vi har en blogg!!!

Hallå tjajjorrrrrr! Vi har en blogg! Jag tycker att man får välja själv om man vill skriva vanligt eller med bara små bokstäver.

Innan ikväll var det en propp som gick hemma hos oss. Jag stod mitt i mitt rum när det hände och det blev så jävla mörkt ska ni veta! Cecilia fick komma och hämta mig. Sedan var det ett himla meck med att få igång ljuset igen. Det räckte visst inte med att skruva i en ny propp, man var tvungen att dra upp någon liten spak också. Kunde ju inte vi veta! Men ljust blev det till slut. Iofs är det ju natt nu så det skulle väl egentligen ändå vara mörkt. Händigt i alla fall av oss att komma på det där med spaken tycker jag!

God natt med er.

/Karin

RSS 2.0