THIS IS NOT FAREWELL, DEAR!

375969-52

Maggies matblogg + Namn och tilltal

Jag måste slå ett slag för Maggies matblogg! I den finns det inte bara en massa bilder på allt gott hon lagar och recept och sådant där annat matporrigt (som jag av begripliga skäl inte begriper, men tycker är fint ändå) som hör en matblogg till - nu har hon tagit sig an projektet att lära mig laga mat. Vi är för närvarande inne på kapitel 2 i "Karins Kokbok", och jag fullkomligen darrar av skräck inför tanken på att laga... PAJ! "Paj" är en ganska lömsk liten maträtt på det viset att man inte riktigt kan förställa sig dess tillkomsprocess bara genom att titta på den. Den är så strukturerad, och liksom indelad i olika sektioner. Torrt möter fuktigt, hårt möter mjukt. För att inte tala om de där vågiga kanterna!

Men jag tänker ta mig igenom det här. Jag ska göra en paj! När livet är ett enda tumult är det skönt att kunna fokusera på en svårighet som, så att säga, sin svårighet till trots ändå är hanterbar. Mina framtida barn/grannar/makar/fruar/restauranggäster kommer vara dig evigt tacksamma, Maggie!

För övrigt är det tentatider. Att skriva hemtenta kan vara något av det värsta man kan göra, det är som en nära döden-upplevelse som håller i sig i en vecka. Fy, vad jag inte tycker om det. Hela jag går i baklås och slutar funka i samma ögonblick som uppgifterna delas ut. Särskilt hjärnan får driftstörningar vid blotta tanken på frågorna, vilket kan anses vara aningens problematiskt med tanke på att det är just hjärnans tankar på frågorna som hela saken går ut på. Om någon av bloggens 10 dagliga läsare (hur många var vi nu i NTNS? 9? Ge dig till känna, hemliga beundrare!) känner för att skriva 10 000 tecken om en filosof som heter Suhrawardi är det fritt fram. Det ska stå: Han är flummig men ändå inte, och det antika arvet är inte riktigt vad vi tror det är. Fast med 10 000 tecken, då. Maila texten till NTNS-mailen, senast måndag 31/3 klockan 14.00. Tpfh.

Nu ska man ju inte vara alltför offentlig med vad man tycker och tänker om saker har jag hört, för då kan man bli av med jobbet (om man har något). Men Linn, du vet vad jag anser om problem nr. 1. Gör det samhällsekonomiskt rätta...

Problem nr. 2
Kan ingen råda bot på
Och fastän det kan vara så,
att du blir utkonkurrerad av Håkan Hellströms flickväns snippa
Så gör du "tjej"
på ett sätt som vi verkligen inte vill slippa!


Och Fanny, jag kom på en sak. Du är ju grym med orden.


/Karin "bloggterroristen" "får inte heta Vetig-" Gréen

JAG SKA KÄMPA FÖR ATT FÅ NÅGONTING JAG SAKNAR / JAG VILL HA NÅGONTING SOM JAG INTE HAR


igår när jag spelade UKONs "det panegyriska" för mina skrivarskolestudenter höll en av dem för öronen och sa att hon mådde illa. men när barnrösten säger

vad är en känsla?
känns det bra eller känns det dåligt?
det är svårt att veta.

och sedan säger

hur har det känts i livet?
vad ska man göra
med sina erfarenheter?
vad ska man göra
med alla sina upplevelser?

och sen säger

tänk om alla erfarenheter är felaktiga!
tänk om man i själva verket
inte känt någonting alls!
tänk om allt är en missuppfattning!

så är det enda gången jag blir helt säker på att det kommer att ordna sig.

(och sen försvinner det, trettio sekunder senare, igen)

/L

Skit i tvåan och fyran! Ettan och trean! Ettan och trean!

Från och med nu ska mitt liv bli lite mera så här:



Tear the roof off, var dag bör och skall inledas med minst fem minuter fridans. Om man tror att det svänger nog, så kan det alltid svänga lite mer.

/K, så jävla "Vetig", G

..

de kunde säga vad som helst till mig
de kunde dra åt helvete
men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen

// F

Det ena vs. Det andra

Hallå på er. Har sprungit halva Långgatan, missat vagnen med en halv sekund, gått Friggagatan fram i snålblåst och isluft. Så orden ligger långt in och tänker inte kommer ut något mer, i alla fall inte kväll. Men här är, apropå allt, Håkans nya video:



Det finns säkert någon poäng med den med.

Idag satte jag, av en slump, fingret på en känsla jag haft ett bra tag:
Det är så svårt att begripa det här med NTNS. För alla andra riktigt bra grejer som man är med om kan man alltid tänka att de nog kommer att ta slut, gå över, om inte senare så förr. Men NTNS känner jag inte sådär med. Och då händer: hur tänka på något bra utan att relatera det till något dåligt/frånvaron av det bra? (Ååååååh, kan man tänka, aja aja aja, sicken en man är, ack ack, bara må bra om man vet att man kommer må dåligt - osv, bullshit mao) Men samtidigt händer: det berusande i att inse att något bra har kommit i ens väg och inte tänker kliva ur den.

God natt, människor!

/KARIN

Selma sätter orden

Alltså Selma, det är så fint att komma tillbaka till författare emellanåt, läsa om. 
Jag plockade fram Mårbackablomster häromdagen som Valborg Olander sammanställt. Det är en fantastisk samling små texter.

Tro dock ej, att själarna bort till 
                      avlägsna rymder flyga!
Då jag dött, tro ej, att jag fjärran är!
In i en älskad människas själ skall
                         min hemlösa ande smyga, 
och jag vill komma och bo hos dig.


// F

Haha!



Galet bra ju.

Om att känna skuld?




Nä, hörrni, jag var på väg att skriva en deppig sak här men jag tog tillbaka det. Tori Amos säger det och hon säger det bäst!

/Karin

Yes!



Har jag postat den här innan? Det kanske jag har? Skit samma i så fall. Bästa pepplåten jävla någonsin.

Nu är det tentatider. Ska säga till om jag kommer på något smart.

Puss.

/KG

Misse

Karin vet du vad, min mamma har en bautastor raskissekatt som bara är lite drygt ett år. Han heter Samson (jag döpte honom efter den där Regina Spektor-låten) och han ser nästan ut som ett lodjur. Han väger ungefär sju kilo och har inte slutat växa än. Men han är världens snällaste kisse.


image46

Idag har jag planterat ut mina sticklingar. ÅH våren!

// F


Rådjur vs Lodjur

Just nu känner jag mig så där som rådjur ser ut. Ni vet, "Aaaah! Shiiit! Hjäääälp!". De är lite överdrivet rädda djur tycker jag, men de har säkert sina skäl. Vet dock ej om jag har mina. Men om jag fick välja ett favoritdjur ur den svenska faunan så måste det nog bli lodjuret! Endast två bokstäver skiljer lodjuret från rådjuret, men de är verkligen helt olika till sin karaktär. Lodjuret är ett ganska otippat djur, som en lite utsmetad tiger med uggle-öron. Och så är det farligt! Inte alls som rådjuret som endast är farligt för sig själv. På Gnosjö Kommuns bibliotek står ett uppstoppat lodjur i en glasmonter, det är ungefär som att slå upp ordet "malplacé" i ordlistan. Så här kan det se ut när lodjuret är i sin rätta natur, dvs naturen:

image45

Så himla fint.

/KG

När man får hitta på sin egen kärlek

NTNS - raggar ingen på dig, så får du ragga på dig själv
NTNS - raggar du inte på dig själv, så kanske inte någon annan gör det heller

Kvällens våta dröm: Göteborg har krängt ut och in på sig själv och ungefär där Poseidon står ska ett monument resas över oss. I stället för en fisk håller vi i något annat. Våra snoppar är mycket, mycket stora. Håkan skriver en låt om statyn och cirkeln är sluten.

Idag i skolan har vi pratat om diskusen. Vad kommer efter diskusen? Frisbee svarar jag!

image44

God natt på er!
/Karin

kärlek som tilltar

jag var 20 år och blev ungdomsförälskad i håkan. jag kände samma idolkärlek som jag gjorde när jag var tolv. ännu mera kär än vad jag var i edward furlong. jag hade en signerad plansch och sydde en väska som jag korsstygnsbroderade, en hand med ordet mord. "du skriver ord som mord i handen".
jag satt slaviskt framför tv'n med videokontrollen i handen, spelade in varje sekvens där fanns om håkan.
spelade upp minutrarna om och om igen från den där dokumentären, när de pratar om varför han inte har nån flickvän, "det börjar ju bli konstigt det här", sa han ungefär och mitt hjärta dunkade.
jag gick på alla konserter jag kunde, åkte tillochmed till det horribla stället utanför älmhult, det heter balder och där var en miljon fjortisar som grät och spydde.
jag tror håkan var en anledning för mig också att flytta till göteborg. han byggde upp den där romantiken som göteborg inte vore nånting utan.
ryktet säger att en låt på nya skivan ska heta "in exile on wollmar yxkullsgatan". det är där jag bor. antagligen menar han just mitt hus. varför skulle man ha exile i nåt annat hus än på stiftelsen hotellhem? det funkar ju för leila K.
fast nu ser jag på låtlistan att det var ett falskt rykte.
men ändå.

/kerstin

Att ta till sig kärlek.

Ibland finns det kärlek också precis där man är, fast man inte märker det. Det är spännande, väldigt klyschigt och ibland en bra grej att komma ihåg.

När hörde ni Håkan Hellström första gången? Jag minns att Helena tyckte att han var snygg när vi gick på högstadiet, men jag fattade inte riktigt grejen. Sen fattade jag såklart grejen.

Nya singeln har jag hört några gånger. Är den bra? Som Fanny säger, jag vet inte om det är bra. Det är Håkan, liksom. Kanske är irrelevant att prata om bra eller dåligt. Det är ju Håkan. Min bästa Håkan-låt är nog En midsommarnatts dröm, för när jag hör den så känns det som att jag sitter vid kanalen och dricker folköl och att jag senare på kvällen kommer vilja dansa bugg med någon jag tycker om, och att jag också kommer att göra det.

Håkan Hellström är nog en av anledningarna till att jag valde att flytta till Göteborg. För utan Håkan ingen göteborgsromantik, i alla fall inte i min värld, och utan göteborgsromantik... Tja, utan romantiken inget Göteborg. Och angående bilden nedan: DET KOMMER ATT HÄNDA I ÅR OCKSÅ!

image43

Ses i eftermiddag, BRUDAR!

/K:son G:son

Att ta sig till kärlek

På ett sätt hade jag glömt Håkan Hellström lite grann men så hör jag nya singeln och blir helt kär och ledsen på samma gång, jag vet inte om det är för att det är bra eller för att det är så mycket annat som sitter i det där. 
Ni vet, Håkan. Symbolen för bitterljuvt.

image42

// F

Jag, ett bokstavsbarn.

Hej, jo, det är så att jag har börjat formulera en dröm och nu lever livet plötsligt under hot om att när som helst glida mig ur händerna och gå i kras.
Hej, nej, jag håller mig lugn, men jag måste också hålla i mig för att inte börja gråta fastän jag har lovat att sluta kalla mig själv för dum.
Hej, vet ni det, att jag aldrig slutade tro på gud?
Hej, jag undrar hur mycket jag hade vetat nu om jag alla de gånger jag låtsats om att jag vetat något jag inte vetat bara gett fan i att låtsas.
Hej, jag undrar om det är bara jag som inte behöver sätta mobilen på ljudlös när jag är i biblioteket eftersom det ändå inte är någon som ringer?
Hej, ursäkta, skulle det kunna vara så att någon kanske skulle ha lust att låna ut sitt pekfinger till mig så jag kunde peka på mig själv och säga du, du, du, duger.
Hej, kanske är det i natt jag drömmer en sanndröm.

Jag gick på Ica idag och, kan ni tänka er, den här reklamskylten:



var utbytt mot en med en bild på en glass. När jag såg det blev jag lättad och glad och tänkte att det var ju skönt att jag i fortsättningen slipper tänka "att argumentera utifrån utvecklingstanken enligt Zenons paradox" varje gång jag ska handla mat. Ibland överraskar verkligheten positivt, ibland ger den små andningshål för sådana som vi.

Sista tiden har det fanimig varit för långa sträckor att simma under ytan. Jag hoppas och tror och ber till min återfunne gud att NTNS inom en absolut snar framtid ska få välsignas med tur i spel, kärlek och allmänt levande.

/Karin

är släktskap alltid redan heterosexuellt? / att begära statens begär och undanskymd sexualitet / det stackars barnet


idag är jag inte glad över särskilt mycket, men jag är lite glad över att det är någon annan än jag som lagt upp bilden på butler.


/l

ps

tror jag har blivit normal igen.

/h

shoreline

i lördags var jag och kollade jag på happiness, då var det nån som skrek "spela shoreline"
det var himla kul.
vi kontrade med "spela haligh".


/kerstin

dagens bittra

jag har blivit väldigt cynisk och bitter på sistone, iaf om man jämför med hur det brukar vara på den fronten (för naiv för mitt eget bästa). idag när jag gick i 8 mars-tåget och några män (såklart) började skrika ramsor om att byta regering blev jag skitsur och muttrade tyst för mig själv (kanske även något till karin) om att dom faktiskt får vänta till första maj, idag är det kvinnodagen och inget annat. om jag gjorde nåt åt saken? nej, jag gick och var sur en stund. väldigt konstruktivt. för övrigt har jag feber och får inte in ett skit i huvudet när jag tentapluggar och det är ganska smärtsamt för duktig flicka-ådran i mig. 

/h

GRATTIS PÅ KVINNODAGEN!

Maggie är stark som en kanonkula. Det är i mitt tycke en helt otrolig förmåga; att lyckas kombinera kännande med att vara stark. En annan lägger sig ju bara platt på marken och kapitulerar för allt och allting så fort minsta jobbiga känsla gör sig påmind. Maggie, jag är sjukt impad av dig.

Förresten, jag är sjukt impad av hela Ny Tid Ny Strid. Vi är en kavalkad av utmärkthet. Jag vet inte om det är korrekt att säga "Grattis på kvinnodagen!", men det låter så lustigt så jag säger det ändå. Grattis på kvinnodagen, hörrni! Kanske kan man se det som en andra födelsedag eller tredje namnsdag? Oavsett vilket: Hipp hipp hurra, som Cecilia sa, för Ny Tid Ny Strid!

Dagen till ära har jag: fått mens, pratat om kvinnofrågor med Kristoffer
Dagen till ära ska jag: demonstrera med Karro, något mer??

Det hade varit kul att vara i Stockholm och gå på Bangfesten som Linn är med och ordnar! En bra tumregel för att hålla reda på vad Linn egentligen gör kan vara denna: Är det något som är, så är Linn förmodligen med och fixar det!

Nu ska jag läsa lite:

image40

Det är skolarbete, men nu för tiden är skolarbete = nöje. Kul, va?

Hej på er alla!
/Karin

Sammanställningen

Nu åker jag hem till Göteborg där mitt liv har varit med pausknapp intryckt sedan lördag natt.
Saker min kille har gjort och som jag av allt döma kommer försöka förlåta honom för:

Hånglat tre gånger med en rysk tjej. En gång på ett tak, då tog de på varandras kön. En gång sov de tillsammans.
Köpt kondomer i en automat på en bar. Tre stycken i ett fyrkantigt paket.
Gjort saker med en tysk tjej sju gånger. Nästan-legat två, legat vid ett tillfälle tre gånger, hånglat på sunkiga gator. Tagit på varandras kön.
Fortsatt chatta och ringa den tyska tjejen när han flyttade hem.
Följt en tjej hem efter min klubbkväll.
Gjort slut.
Legat med en snygg fotomodell.
Hånglat med sitt gamla ragg som han en gång nästan blev ihop med istället för mig.
Börjat dejta tjejen han följde hem.
Åkt till London och träffat den tyska tjejen. Tyckt hon var tråkigt och inte gjort något.
Landat på flygplatsen, kommit hem till mig och bett att vi ska bli ihop igen, utan att berätta något av ovanstående.
Ljugit om ovanstående så mycket han kunnat.



Saker jag har gjort:
Rosa maränger.
Kommit på töntiga lekar.
Köpt en fin bok och satt mig på flygplanet med all världens hopp och längtan i mig.
Gråtit.
Kräkts.

!

Jag ska inviga sommaren nu, med att åka till kössö och kolla på vattnet och bli allmänt sentimental som jag faktiskt bara blir där. Det är töntigt och fint, ibland måste man tillåta sig tänker jag. Om jag vill väga upp det kan jag ju alltid bada, det är tufft har jag hört.

mitt hus

när jag kommer hem mitt i natten springer en råtta förbi och i trappuppgången sitter en affisch uppsatt, den uppmanar alla att hiv- och hepatit c testa sig, för besväret får man ett presentkort på ica värt 100 kronor.

ikväll känner jag mig missunnsam.

nu TV!
imorgon HAPPINESS!

/kerstin

borta bra men hemma bäst

när jag i måndags läste om dessa ungdomslägenheter tänkte jag först "bra grej". men när jag läste vidare och insåg att desa lägenheter inte skulle komma studenter till godo tänkte jag "nu kommer vi aldrig få någon lägenhet". vi har fått ganska många erbjudanden den senaste tiden, men ingen lägenhet och jag tänkte "nu blir det inga fler erbjudanden trots att vi varit registrade på boplats i hundra år". fast senare samma dag ringer christian och meddelar att poseidon har ringt och meddelat att vi ska få en lägenhet vid ramberget. hyran ligger på samma nivå som studentlägenheten som vi nu bor i, den enda skillnaden är att den nya lägenheten har dubbelt så många kvadratmeter och två rum mer.

nästa vecka ska vi skriva kontrakt, för att vi ska få göra det måste vi ta med oss diverse intyg som bevisar att vi får in pengar och att vi två kan klara av att betala en hyra på 4000 kr/mån. det räcker inte med att vi får pengar från csn, det vill ha intyg från extrajobb och kommande sommarjobb. ska du ensam hyra en studentlägenhet från sgs med en hyra på 5000 kr/mån räcker det med att du är inskriven på en kurs på universitetet.

// KOKO

Min bästa doft

Min bästa doft är en doft som jag aldrig kommer att få känna igen, det är lite ledsamt men bra för minnet och bra för den delen i en som övar på förluster! Min bästa doft är från mormors tvättstuga. Hon hade oljepannan i samma rum och det blev en helt magisk blandning av olja och rent. Men nu är mormor död och huset sålt och de nya ägarna har säkert både gjort om tvättstugan och bytt tvättmedel.


Kerstin, det där med kreativiteten passar ju på dig!

Och en sådan där Homer är ju något man väldigt många gånger tänkt att man ska köpa, eller kanske ge bort till sin farsa, men ändå aldrig gör. Coolt!

Igår låg jag och fick panik över skolan. Så mycket man vill läsa, så lite tid; hur prioritera?
I höst ska jag läsa en 1,5 hp-kurs på tiondelsfat, Biologi för filosofer heter den. Kan ju bli hur kul som helst. Fast man kan ju inte bara läsa 1,5 hp på en termin. Skulle just se ut.

/Kariiiinka Karinka

synestesi

jag vill också ha en homer.

ja, bokstäver och siffror i färg, det kallas för synestesi. och hänger ihop med hur man ser dagar, veckor, månader år inne i huvudet.

"Kopplat till konstnärlighet Författare, konstnärer och musiker.
Monica Vester (artikeln nedan) menar att människor med synestesi verkar ha en högre grad av kreativitet än andra. Genom att gå tillbaks i historien har hon hittat kända personer som använder sig av metaforer och liknelser som påminner om synestesi. Några av dem är August Strindberg, Vilhelm Ekelund och Wassily Kandinsky.
Vissa hade troligtvis synestesi, andra inte.
Så här skriver Maria Gripe i ?Skuggan över stenbänken?: ?Mamma hette Elisabet och kallades Elsa. Det passade henne. Elsa är för mig mörkt, liksom Elisabet (...) Pappa hette Carl Vilhelm. Mamma använde alltid bägge namnen. Det kändes riktigt. Carl är ljust för mig, men Vilhelm mörkt. (...) Roland, min bror, är brunhårig och brunögd, liksom hans namn skiftar helt i brunt, tycker jag?."

ja, så kan det vara!

www.synestesi.se

jag får minnen av barndomsdisco från vissa hårspray. det var nåt med lila-grå flaska, som jag lånade av mamma som luktade väldigt gott. och de där bodylotionarna och deosarna man kunde köpa på h&m när man gick i åttan. peach och strawberry.

men min godaste doft är doften av solhud, öl och lite cig på en kille.

"du luktar som min bästa öl, ska vi hångla?"

/curse-teen

Fridge Guard

Jag har Homer hemma. 
Varenda gång jag öppnar kylen så säger han saker som "that's fattening" "okok everything will be ok as long as we got beer..mmm beer!" "where is my donuts?" osv..
Inatt blev jag livrädd när han började prata med mig, jag hade glömt att han satt där.

image37


// F


Minnen som sitter i doft

Alla vet att man kan minnas grejer när man känner vissa dofter. För mig är DuWops Lip Venom en sådan doft. För det köpte jag i USA och så fort jag tar på det så får jag känslan av New York, spänning, livräddhet, optimism, sensommarsol, att gå i klackar, att promenera gata upp och gata ner alldeles ensam dag efter dag, att inte veta vad som ska hända i eftermiddag. Superstarkt kommer det över mig! Tog på lite nu och blev så distraherad att jag inte kunde koncentrera på Suhrawardi utan var tvungen att skriva det här och typ gå in på flygvaruhuset och kolla på biljetter till NY fastän jag vet att jag varken har råd eller tid.



Och så får man stora läppar också säger de.

Kan inte någon annan berätta ett minne som sitter i doft? Eller alla kanske inte minns av dofter? Kerstin ser saker i färger vet jag.

/krrrnnnn

sockerchock




på tal om shopping så var jag på trailer träsh för första gången i hela mitt liv idag. det är den där affären som ser lite läskig ut jämte tårtstället ungefär vid hagakyrkan. exakt varför jag gick in där är lite oklart, men jag pratade om vad det egentligen finns där inne med nån ganska nyligen, det var en skitsöt klänning i skyltfönstret och så är det alltid spännande att se hur mkt dickies work pants kostar (alltid jättejättemycket om man jämför med walmart). hur som helst så provade jag den söta och såklart dyra klänningen med bakelser på och den var naturligtvis jättefin. så fin att jag var tvungen att köpa den. det är trots allt bara lite mer än en vecka tills jag åker på solsemester och det är ju inte direkt lätt att se vettig ut när man knappt kan ha några kläder på sig.

/helena

Klädproblem, vardagstur, och sandaler

Jag sitter på UB och bloggar. Gillar UB:s källare, här får man vara ifred. Gillar att vara ifred.

En bra sak med att bo precis vid Göteborgs Högre Samskola är att kidsen vet hur man gör när man håller en spårvagn åt en springande stackare! Fantastiska är vad de är, alla göteborgare borde lära sig av dessa tonåringar. De har liksom ögon i nacken och vett nog att ställa sig mellan dörrarna när undertecknad är nära att missa sista vagnen till skolan. Thumbs up!

En dum sak med att bo precis vid Göteborgs Högre Samskola är dock att alla kids är så jävla fin-snygga. De har fina jeans och fina jackor och fina skor och fina väskor och fina hår. Inte snygga men fina, så man känner sig helt jävla loppäten när man står och väntar på vagnen tillsammans med dem.

Idag när jag gick på stan insåg jag att min klänning var mycket kortare än vad jag trodde. Gick i princip runt och visade halva rumpan för hela Avenyyyyyn. So not ok. Så jag gick in på h&m och shoppade kläder för typ en tiondel av mina CSN-pengar. Trodde jag! Det visade sig nämligen att det som jag trodde var mitt h&m Club-kort i själva verket var ett presentkort på 250 kronor. Gött, eller vad? Så för 416 kronor fick jag knästrumpor x2, strumpbyxor x2, ett par chinos och en tisha i organisk bomull. Inte fy skam någonstans. Sprang in på toa på Humanisten och bytte om det första jag gjorde när jag kom hit. Får man göra så eller är man knäpp då?

Kolla: full mundering i bibblan!



Ang. sandalerna i rubriken vill jag bara berätta att jag fnissar varje gång jag tänker på Empedokles och hans sandal. Här sitter jag i bibblans källare och tänker på en antik snubbes sko! Vad gör jag det för? kan man ju undra.

Kerstins tvålpump är snygg!

/Karinjo

tvål

jag har köpt en fantastisk fin tvålbehållare.

image30

/kerstin

Unga hem?

Yo alla. Jag bara undrar en sak. Var inne på boplats.se och låtsaskollade på lägenheter. (Ja, jag bor i värsta bästa Ranängscrib och nej, lägenheterna på Boplats är ju inte direkt fantasieggande. Men ändå!) Ett nytt projekt, Unga Hem, verkar ha börjat idag. Det går ut på att 1000 lägenheter ska göras tillgängliga för ungdomar 18-29 år, innan 2010. Jo visst säkert bra grej liksom, att öronmärka lägenheter åt ungdomar, folk man känner får iaf en promille större chans att bo någonstans. Det vet ju alla hur pissigt svårt det är att få tak över huvvet. So far so good.

Men hörrni! Man får inte vara med och söka lägenheterna om man är student!!! Why, oh why? Sluta gnäll, studenter kan ju söka studentlägeheter, kan man ju tänka. Men så här ser det ut på lägenhetsfronten @ boplats just nu:
  • det finns 90 lediga lägenheter under 4000 kronor (vilket väl får anses vara en rimlig smärtgräns om man lever på CSN)
  • 22 st av dessa 90 är inte reserverade för någon - alla kan söka
  • 14 lägenheter är studentlägenheter
  • 52 lägenheter är Unga Hem-lägenheter
Som student kan jag alltså söka 36 lägenheter med en hyra under 4000 kronor. Hade jag inte pluggat hade jag kunnat söka 74 stycken! Student"lägenheterna" är dessutom bara rum på 18 kvm = om man är student och inte känner sig så pepp på att bo instuvad som en sill på Gibraltargatan är det alltså 22 lägenheter som gäller.

Kanske ska ta en sabbatstermin i höst när det blir dags att söka lägenhet?

(En annan syn på saken skulle ju också kunna vara den att det vore bättre om det fanns billiga lägenheter till alla som ville bo. Finns ju sats en del folk som varken är studenter eller unga men som ändå är i ganska fett behov av en lägenhet för under 4000 kronor. Så vitt jag vet börjar inte pengarna trilla in av sig själva bara för att man fyllt 30.)

Här ligger man och gör annat än sover (hur svårt kan det vara egentligen att bara blunda och börja snarka?). Dagens tanke, förutom det här med lägenheterna då, måste väl vara att NTNS är bra på allt förutom en grej... Mer om detta någon annan gång.

Nattinatt/KaRIN

planer inför framtiden!

om jag inte kommer in på skolan här så vill jag nog inte flytta tillbaka till göteborg och skolan där, så då har jag bestämt mig för att bli nätpokerproffs istället.

/kerstin

sysselsättning

idag ska jag köpa knappar till min jacka och köpa nya symaskinsnålar.
den gick av när jag på fyllan skulle lägga upp någons byxor. dagen efter var det roligt då man såg hur snett det blivit. hur jag tillochmed lyckats klippa överblivna tyget väldigt snett.

jag ska sy en bok och lyssna på happiness om och om igen.

kanske göra en fin musikslinga i reason. som vanligt i C D Am G. med tusen stämmor.

jag ska hålla tummarna för att slippa hoppa in och jobba ikväll. det finns en del timmisar men ingen svarar i telefon. ingen vill jobba. jag klarar inte av att låta det ringa när de ringer för andra gången.

jag ska kanske elektrifieras när jag ska ta ut en glödlampa ur taklampan i hallen, den har liksom ramlat ner på lampkanten av plast och smält. elektricitet och ungnsvärme skrämmer mig mest av allt i hushållskategorin.

kanske kommer sofia hit på lite kaffe. vi kan lösa fredagskrysset från dn kanske. aktuelltkrysset. förra veckan handlade det om "slas och hans vänner". då fick man lära sig att de ofta satt på tennstopet i klara kvarter. att slas var en pacifist men älskade boxning.

/kerstin

till alla ledsna:

image29



GO WEST

    



Oregon is a land of widely different ecosystem s, from moist, cool, coastal rain forests to the dry high desert of the east, with plenty of volcanic features, rivers, and valleys thrown into the mix to make any outdoor-loving person happy.

Portland (known as "the City of Roses") situated approximately 70 miles from the Pacific Ocean where the Columbia River meets the Willamette River, has a magnificent setting, combining sparkling waterways with lush greenery rarely found in urban settings.

Portland har ett tempererat klimat, med många inslag som gör att det liknar medelhavsklimat.' Snö är väldigt sällsynt.  Genomsnittliga lägstatemperaturen är omkring 3 °C (dec-jan) och den genomsnittliga högsta är 28 °C (aug). Lägsta uppmätta temperaturen någonsin är -19 °C och den högsta uppmätta är 42 °C, som inträffat flera gånger.


det verkar väl inte så dumt? jag funderar på att starta filial där.

/helena

note to self

vänner
familj
allt roligt som ska hända
åka hem
göra väggmålning åt barnen
sugar bar
happiness
bandet
fiolen
lite pengar

hälsningar från kerstin

Med facit i hand

Med facit i hand - det gick bra igår! Jag var skitnervös osv men gjorde iaf inte bort mig. Och nej jag spelade ingen BD. Om någon från NTNS spelar skivor så blir det inte BD. Istället kan det bli Spice Girls, tjejdisco, tjejsoul och sånt här:



Bra låt! Nån som hör vad jag hör?

Enda dumma var att min jacka försvann, och att jag som en följd av detta idag är rätt förkyld. Det tog nämligen en halv evighet att komma hem, och att spendera en halv evighet utan jacka i stormregngöteborgsväder = inte bra.

Ikväll ska vi njuta av Maggies maränger och andra bakkonster. Fest!

/Karin

RSS 2.0